De Verrijkingsweek is een bijzondere week in het onderwijs van de propedeuse Social Work voltijd. Vanuit de opleiding was er naast de behoefte om "kleinere onderwerpen" een plaatsje te geven in het programma, ook de behoefte om de breedte van het Sociaal Domein te laten zien. In week 5 van het derde blok (13-16 maart) leggen we het reguliere onderwijsprogramma stil en is er tijd voor Verrijking. Binnen verrijking onderscheiden we:

Verdieping:

Binnen en buiten de opleiding vragen we professionals om hun "paradepaardje" binnen Social Work te delen met studenten. Er zijn sprekers uit het werkveld die over hun werk vertellen, maar ook docenten die een (mini)college geven over hun favoriete onderwerp of die hun mooiste les graag delen met alle studenten. Het sociale domein is ontzettend breed en dat is duidelijk te zien in het aanbod.

Ervaring:

Verschillende activiteiten worden aangeboden gericht op de ervaring. Zo kan je bijvoorbeeld in de huid van een aantal doelgroepen kruipen, maar is het ook mogelijk om eens iets te DOEN wat je misschien nog niet eerder hebt gedaan. Binnen de ervaring is het bijvoorbeeld mogelijk om een mini-stage uit te voeren. Loop een dagje mee met een professional of met een van onze ouderejaars studenten op hun stage!

Voorstelling:

Tal van onderwerpen uit het sociaal domein lenen zich uitstekend voor het maken van een voorstelling. Een aantal voorstellingen worden in de verrijkingsweek speciaal voor ons opgevoerd. Daarnaast hebben we een aantal films geselecteerd waarin SW-onderwerpen aan bod komen. Ga er lekker voor zitten en "enjoy the show"!

Ontspanning:

Studeren is heel hard werken en dus is er in de verrijkingsweek ook ruimte voor ontspanning. In de workshops binnen "ontspanning" werken we samen met YOUZ (onderdeel van de Parnassia Groep). Er worden workshops aangeboden waarin je je letterlijk leert te ontspannen (zoals bijvoorbeeld Mindfulness), maar ook zijn er workshops die gericht zijn op Realistisch Denken (minder stress) en meer ontspanning tijdens de studie (Hoe stel ik mijn schoolwerk minder uit?). Verder is er binnen ontspanning ook de mogelijkheid om te kiezen voor beweging: een gevarieerd sportaanbod, zodat je denken en doen kunt afwisselen.

 

Prijzen van de activiteiten

Belangrijk om te weten is dat de prijzen voor de activiteiten niet direct verband hebben met de daadwerkelijke kosten die de opleiding maakt. Prijzen in deze webwinkel zijn vooral gebaseerd op de tijd. Een activiteit van een uur kost ongeveer 10 euro, een activiteit van 2 uur kost 20 euro enz. Door studenten een budget te geven van minimaal 140  zorgen we ervoor dat alle studenten hun eigen programma kunnen kiezen van 10-20 uur. 

 

Gedraag je als een professional

In de Verrijkingsweek werken we samen met heel veel verschillende partners: externe partijen en vooral het werkveld. Wij willen ook de komende jaren graag blijven samenwerken met deze partners. Om die reden verwachten we dat je je bij de activiteiten die je volgt gedraagt als een beginnend professional: je bent respectvol naar de begeleiders en naar de andere deelnemers, je telefoon staat uit en je bent op tijd.

 

Aanwezigheid/ fair use

Wij zijn bijzonder trots op het feit dat we jullie de mogelijkheid kunnen geven om je eigen programma samen te stellen. Helaas betekent dat ook dat sommige activiteiten (snel) uitverkocht kunnen zijn. We verwachten daarom dat je aanwezig bent bij de door jou aangeschafte activiteiten: je bezet immers een (soms zeer gewild) plaatsje. Denk dus goed na voordat je een product uit de webshop aankoopt en noteer de datum en tijd heel goed in je agenda.

 

FAQ/ Veel gestelde vragen

Is deelname aan de Verrijkingsweek verplicht?

Ja, net als bij alle onderwijsactiviteiten in de propedeuse van Social Work vt geldt ook voor de Verrijkingsweek een aanwezigheidsplicht. Door een activiteit in de winkel aan te schaffen schrijf je je in voor die activiteit. Zo ontstaat een presentielijst en deze wordt gecontroleerd bij elke activiteit. Bij elke activiteit krijg je een "verrijkingsweek-muntje". Als je de activiteiten die je hebt besteld hebt afgerond, dan lever je evenzoveel muntjes in bij de balie. Je wordt dan afgetekend.

 

Wat gebeurt er als je toch niet kan deelnemen?

In geval van overmacht (ziekte bijvoorbeeld) neem je geen deel aan de Verrijkingsweek. Je neemt contact op met je mentor en bespreekt de situatie. Je krijgt een compensatieopdracht, die je bij het PV2-verslag inlevert (in plaats van de opdracht Verrijkingsweek). 

 

Kan ik ook meer activiteiten volgen?

Jazeker, er is een minimum van 140 euro. Er is geen maximum, let wel op dat je verplicht bent om de activiteiten te volgen waarvoor je je hebt ingeschreven. Uitschrijven is niet mogelijk.